assjwi

sc/sdtg

c/n

j/h

bloguez.com

SAHABAT BLOG NAILIMAHAT

NBB9/11

Mengenai Saya

Foto saya
MAWAR SENTUL PERDANA, KUALA LUMPUR , WILAYAH PERSEKUTUAN, Malaysia

FSPME

vhere

Cari Blog Ini

gt

Jumlah Paparan Halaman

Arkib Blog

Rabu, 11 Ogos 2010

BERMULA 1RAMADHAN1431 HIJRAH (11/08/2010) RABU HARI PERTAMA BERPUASA.

NANTI PUNYA MENANTI DAH PUN MULA BERPUASA ,MALAM SEMALAM SAYA SUKA SANGAT BILA KAT TV3 UMUM BERMULA PUASA,MEMANG SAYA MENANTI DEPAN TV .MEMANG BETUL HARI INI DAH MULA PUASA. SUKA SANGAT SAYA.MULA BERSOLAT THORAWIKH MALAM TADI.SAYA TAK DAPAT PERGI SEBAB KERJA SEKOLAH TAK SELESAI.MALAM INI MESTI PERGI SURAU KAT BAWAH PANGSAPURI NI SAHAJA .DEKAT PUN.
SAYA DAH AGAK PUN BERMULA PUASA HARI INI.SERONOK NYA.
PAGI TADI SAYA BANGUN SAHUR AWAL JAM 5 PAGI,BERSAHUR BERSAMA FAMILI LAH.LEPAS TU TAK TIDUR ,TUNGGU MASUK WAKTU SUBOH MASUK.SOLAT LAH.BERSIAP SEDIA KE SEKOLAH JAM 6:45PAGI TUGAS SEHARIAN MASA UNTUK KESEKOLAH.PERGI JALAN KAKI SAHAJA.TAK JAUH PUN DARI PANGSAPURI KEDIAMAN SAYA NI.DARI TINGKAT 20 KEDIAMAN SAYA BOLIH NAMPAK SEKOLAH.
SEKOLAH HARI INI BERSEMANGAT PUASA PERTAMA,LETIH ...TIDAK PUN.
SERONOK PUASA PERTAMA HARI INI,SAYA BALIK SEKOLAH SEPERTI BIASA JAM 12:30TENGAHARI,PANAS PULA CUACA HARI NI,JIKA TAK BULAN PUASA SAYA BIASA SINGGAH BELI AIR KAT WARUNG TEPI SEKOLAH SAYA,AIR MINUAMAN SEMUA NYA MENARIK.
BERSIAP UNTUK KE HOSPITAL KAUALA LUMPUR UNTUK PEMERIKSAAN BULANAN KESIHATAN DIRI SAYA...(MAKLUM LAH MASA LAHIR KELUAR TAK CUKUP BULAN ...CEPAT TENGUK DUNIA ..APA PUN SAYA BERSYUKUR PADA ALLAH SWT BERI KESIHATAN YANG KIRA BAIK HARI INI,MASA KECIL SUSAH JUGA PELBAGAI KESAN SAMPINGAN DARI KESIHATAN YANG SAYA HADAPI),KINI ALHAMDULILAH..AMIN.
JAM 2:OO PETANG ,TEMU JANJI DENGAN DOKTOR PAKAR SAYA.
PERGI DENGAN IBU APPY SAYA LAH.MUJUR IBU APPY KETUA JURURAWAT KAT HOSPITAL KUALA LUMPUR NI SETIAP URUSAN JADI MUDAH.
PETANG NI KEBAZAR RAMADHAN,KAT RUMAH IBU DAH SIAP MASAK UNTUK BERBUKA NANTI...CUMA CARI SEDIKIT MAKANAN KE KUIH KE...SIKIT SIKIT SAHAJA...TAKUT TAK HABIS LAK NANTI...BAZIRKAN PULA.
TAK LAMA DAH NAK NANTI MASUK WAKTU BERBUKA ....IKUT WAKTU JAM 7:28 MALAM. SABAR MENANTI.
INI SAHAJA YANG BOLIH SAYA KONGSI PADA HARI PERTAMA PUASA .
KEPADA SEMUA YANG SINGGAH KEBLOG SAYA NI SELAMAT BERPUASA DAN BERBUKA PUASA NANTI.MALAM JANGAN LUPA PERGI SOLAT THORAWIKH .
BARU LENGKAP PUASA.

1 ulasan:

 1. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

  Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
  Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

  "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

  P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
  DISINI

  "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
  Wallahualam.

  "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

  Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...